هفت دلیل برای اینکه چرا جوجه ها هورمون مصرف نمی کنند

بسیار اتفاق افتاده که در برخوردهای روزمره در موقعیت های متفاوت مثلا صندلی مجاور شما در هواپیما و یا در اجتماعات وقتی فرد مقابل متوجه می شود که شما به نحوی از انحاء در رابطه با صنعت پرورش طیور و یا تغذیه طیور می باشید این سوال را از شما پرسیده که:
“چرا شما به غذای جوجه ها هورمون اضافه می کنید؟!!”

فرم پرسشی سوال که، چرا؟ به جای اینکه آیا؟ بر میزان بالای اطلاعات غلط شایع در بین افکار عمومی تاکید دارد. در صورتیکه همه صاحب نظران صنعت تغذیه به سادگی از نادرستی آن اطلاع دارند.

اخیراً در نمایشگاه بین المللی در آتلانتا بیش از هزار کمپانی که محصولات مربوط به تغذیه طیور را ارائه می داد با این وجود حتی یک مورد از محصولات مرتبط با بازاریابی هورمون در رابطه با طیور وجود نداشت، با این وجود این سوال به ذهن متبادر می شود که از کجا این نگرش به افکار عمومی وارد شده که هورمون، مرتبط با صنعت محصولات طیور می باشد. در طی چندین سال گذشته، بعضی از تولیدکنندگان محصولات تغذیه ای طیور در تبلیغات خود تاکید می کردند که این محصول فاقد هر گونه هورمون می باشد. این موضوع به نحوی این مفهوم را به افکار عمومی القا می کند که شاید در سایر محصولات شرکت ها هورمون موجود می باشد و یا این ذهنیت ایجاد می شود که در گذشته این چنین نبوده است.

دلیل دیگری که ممکن است شک استفاده از هورمون را القا کند این است که رشد سریع جوجه گوشتی به روش امروزی در مقایسه با باور معمول ازشیوه سنتی پرورش مسلماً نیازمند یک فرآیند جادویی و بمب انرژی می باشد و بنابراین این تصور غلط ایجاد می شود که قطعا در این مسیر هورمون ها هستند که نقش بازی می کنند و اصرار صنعت طیور بر سلامت محصولات برای مصرف کنندگان سعی بر پوشاندن این موضوع می باشد. در اینجا مقصود اصلاح این باور که هورمون ها مورد استفاده قرار می گیرند، نیست، بلکه با یک گام به جلو با دلایل موثق این که چرا هورمونها مصرف نمی شوند و یا در واقع چرا نمی توان هورمونها را در این تولید مصرف کرد، مورد بررسی و چالش قرار می گیرد.

1. مصرف هورمون غیر قانونی است در ایالات متحده و بسیاری از کشورها کنترل بسیار شدیدی روی مصرف هورمونها و یا ترکیبات مشابه در تغذیه دام ها وجود دارد هیچ ترکیب هورمونی برای استفاده طیور موجود نمی باشد.ممکن است گفته شود به صورت غیر قانونی این ترکیبات مورد استفاده قرار می گیرند، باید گفت ثابت شده است که هیچ دلیل و استدلال منطقی برای استفاده این ترکیبات در تولید طیور وجود ندارد.

2. هورمون ها موثر نمی باشند. تجویز هورمون رشد منجر به افزایش وزن در جوجه ها نمی شود در این خصوص، هما نطور که تزریق هورمون رشد به انسان موجب پیروزی تیم بسکتبال نمی شود زیرا رشد یک فرایند متابولیک بسیار پیچیده می باشد که طیف وسیعی از عوامل غدد درون ریز در آن نقش آفرینی می کنند.

3. تجویز هورمون بسیار مشکل می باشد، مانند انسولین که در درمان دیابت استفاده می شود، هورمون رشد هم یک ترکیب پروتئینی است اگر این هورمون به صورت خوراکی مصرف شود. خیلی سریع مثل پروتئین موجود در سویا و یا ذرت هضم می شود. همانطور که می دانید افراد دیابتی بایستی انسولین را به صورت تزریقی دریافت کنند. بنابراین حتی اگر تاثیر مثبت آن را بپذیریم ، هورمون رشد بایستی به جوجه ها در یک روال معمول تزریق شود. انجام تزریق صدها و یا هزاران جوجه توسط این هورمون انجام این سناریو را غیر محتمل می نماید. تحقیقات اخیر نشان داده است ترشح هورمون رشد طبیعی در جوجه به صورت ضربانی و هر 90 دقیقه یکبار می باشد. بنابراین به منظور ایجاد تاثیر مفید و مثبت این هورمون بایستی این عمل با این زمانبندی به صورت داخلی وریدی هر 90 دقیقه تجویز شود.

4. (قیمت بالا) هورمون رشد جوجه به صورت تجاری تولید نمی شود و قیمت آن بسیار بالا می باشد. اگر (یک) کیلوگرم آن برای هر جوجه گوشتی استفاده شود هزینه آن بسیار بالاتر از قیمت یک جوجه به خودی خود می باشد. بنابراین هیچگونه ارزش اقتصادی نخواهد داشت.

5. تاثیر منفی در کارایی و عملکرد رشد جوجه، جوجه های گوشتی امروزی از نظر ژنتیکی و رشد سریع به نحوی انتخاب شده اند که گاهی با محدوده های فیزیولوژیکی مواجه می شوند.
همه می دانیم هنگامی که یک مرد جوان، با ورود به سن بلوغ با افزایش سریع رشد و افزایش وزن همراه است. این جهش رشدی معمولا با التهاب مفاصل و یا عوارض دیگر همراه می باشد.
این موضوع به همین نحو در جوجه گوشتی امروزی در مرز حداکثری فعالیت متابولیکی صدق می کند. بنابراین محدویتهای تغذیه ای (چه به صورت فیزیکی و یا کاهش ارزش غذایی جیره) به منظور کاهش سرعت رشد و طبعاً کاهش موارد لنگش، حمله قلبی و آسیت انجام می شود. در مناطق حاره ای، به وضوح افزایش سریع رشد قطعا موجب افزایش تلفات به میزان دو الی سه و یا حتی چهار برابر، به دلیل استرس حرارتی می باشد. بنابراین استفاده از هورمون با عوارض افزایش سریع رشد در جوجه های گوشتی منافات دارد.

6. درباره استروئیدهای آنابولیک چه می دانید؟ گاه گاه خبرهایی در خصوص سوء استفاده از استروئیدهای انابولیک در رسانه توسط ورزشکاران شنیده اید. مسلما نپرسیده اید که آیا این مصرف موجب افزایش حجم و توده ماهیچه ای شده است. اگر چه این اثرات در ورزشکاران فقط ممکن است در انجام فعالیت های ترکیبی و تمرینات فیزیکی سنگینی مانند وزنه برداری موثر باشد. این سوال به ذهنتان متبادر شده است که نقش اصلی این هورمون ها در جوجه ها ممکن است موجب قوی شدن ماهیچه هایی شود که بالها را بالا و پایین می برند. جوجه ها هزاران سال است که پرواز نمی کنند و در هیچ یک از فعالیت ها و تمرینات بدنی جوجه ها استروئیدهای آنابولیک سودمند نخواهد بود.

7. هورمونها به طور عادی مورد نیاز نیستند. رشد سریع جوجه های گوشتی به سادگی قابل توضیح می باشد. بدون اینکه نیاز به توسل به تاثیر هورمونها داشته باشیم. یک مرور روی یافته های ژنتیکی، نشان خواهد داد که برای دهه های گذشته پرندگان رسیدن به وزن عرضه بازار را در یک روز را، زودتر از سال به دست آورده اند چالش و توجه تولید کنندگان صنعت طیور در تولید غذای با کیفیت ( پروتئین ها، ویتامینها و مواد معدنی و غیره) و فضای سالم شامل عایق بندی کف، تهویه مناسب، تعداد کافی دانخوری و آبخوری منطبق با ظرفیت های ژنتیکی جوجه گوشتی می باشد. با توجه به تکنیک های تولید صنعت طیور، رشد سریع جوجه گوشتی در تداوم روال آرام ولی پیوسته پیشرفتهای ژنتیکی، تغذیه، مدیریت و کنترل بیماریها هیچگونه دلیل منطقی برای استفاده از هورمون در پرورش طیور باقی نمی گذارد.

 

دانلود مقاله


مقالات دیگر

اطلاعات تماس

از روش های زیر میتوانید با ما در ارتباط باشید:

  • آدرس : اصفهان، خیابان جی، ابتدای خیابان تالار – سپاهان دانه پارسیان

  • تلفن : 32306830-031 | 40 خط

  • سامانه ندای مشاور : 35080-031

  • آدرس پست الکترونیک : info [at] sepahandaneh [dot] com


تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت  سپاهان دانه پارسیان می باشد.