Skip to main content

مدیریت انبارش

به منظور دستیابی به حداکثر رشد و همچنین عملکرد مناسب، بایستی مواد مغذی مورد نیاز بدن پرنده تأمین گردد. استاندارد نبودن برخی شرایط انبارداری مانند رطوبت ، حرارت و نور باعث کاهش ارزش تغذیه ای خوراک می گردد که کاهش شدید عملکرد پرنده را به دنبال دارد.

تهیه خوراک های مرغوب و نگهداری آن در شرایط انبارداری مناسب می تواند ماندگاری خوراک و مواد مغذی آن را بهبود بخشد. خرید مواد اولیه مرغوب و نگهداری آنها در شرایط انبارداری مناسب و همچنین اندازه خوراک در جیره های آردی و پلت، اطمینان از مخلوط شدن مناسب مواد، نگهداری و انتقال صحیح به داخل دانخوری های سالن پرورش ، مهمترین عوامل تأثیرگذار بر عملکرد پرورشی – تغذیه ای جوجه ها می باشند.

ویژگی های یک انبار استاندارد چیست؟

نقش انبارش در مزارع مرغداری مانند قلب در بدن موجودات زنده است که در شرایط استاندارد موجب بهبود راندمان کیفی – اقتصادی مدیریت پرورشی مزارع طیور می گردد، از جمله خصوصیات یک انبار استاندارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– ارتفاع سقف انبار باید درحدود4 الی 6 متر باشد.

– انبار بایستی از لحاظ نفوذ رطوبت به داخل کاملاً ایزوله باشد.

– رطوبت نسبی انبار باید حداکثر 75 درصد و دمای آن باید حداکثر 24 درجه سانتیگراد باشد زیرا رطوبت و دمای بالاتر باعث رشد قارچ ، فساد مواد مغذی و ایجاد مایکوتوکسین در خوراک و همچنین اثر متقابل بین آلدهیدهای کربوهیدرات ها (مثل گلوکز) یا چربی های اکسید شده با گروه های آمین می شود.

– ساختمان انبار باید وضعیت مناسب داشته باشد تا از ورود پرندگان و جوندگان به انبار جلوگیری شود.

– برای جابجایی مناسب هوا، انبار بایستی دارای تهویه مناسب باشد.

– محصولاتی که به صورت بسته بندی وارد انبار خوراک می شوند باید بر روی پالت های چوبی یا پلاستیکی بر روی همدیگر قرارداده شوند.

– انبار بایستی به نحوی طراحی شود که از تابش مستقیم نور خورشید بر روی مواد غذایی جلوگیری شود، این امر بخصوص در مورد ویتامین B2 (ریبوفلاوین) اهمیت زیادی دارد.

– درب های انبار نباید از کف زمین فاصله داشته باشد . پایین درب باید به ارتفاع 20 تا 30 سانتیمتر با ورق آلومینیوم مجهز شود تا از نفوذ حیوانات موذی جلوگیری شود.

– کیسه های خوراک باید حدود 50 سانتی متر از دیوار انبار فاصله داشته باشند.

– انبار باید دارای دیواره هایی جهت تفکیک انواع محصولات  مصرفی باشد، زیرا برخی از مواد مغذی با برخی از ترکیبات و داروها واکنش نشان می دهند مثلاً تیامین در حضور سولفات ها و برخی از داروهای ضد کوکسیدیوز از بین می رود.

– مقدار انبار مورد نیاز به ازای هر 10000 قطعه مرغ در حدود 200 متر مربع می باشد، که به ازای هر 10000 قطعه ظرفیت اضافی ، حدود 20 درصد به زیر بنای فوق اضافه می شود.

– دیوارها و کف انبار باید از جنس سیمان ، سنگ یا هر پوششی که دارای قابلیت شستشو و ضدعفونی هستند، باشند

 

ویژگی های ایده آل انبار نگهداری تخم مرغ:

1- رطوبت نسبی انبار باید حداکثر 70 تا 75 درصد و دمای آن بین 10 تا 12 درجه سانتی گراد باشد تا از تبخیر رطوبت تخم مرغ و کاهش قابلیت جوجه کشی جلوگیری شود. برای دستیابی به درصد جوجه درآوری مطلوب، تنظیم درجه حرارت و رطوبت در طول حمل و نقل و در مدت نگهداری بسیار مهم و به شرح زیر است :

مدت نگهداری (روز)

درجه حرارت (سانتی گراد)

رطوبت (درصد)
3-1 19 75-70%
بیشتر از چهار روز 18-16 75-70%

2- در مورد تخم مرغ های قابل جوجه کشی بایستی توجه شود که اگر دمای محیط بیش از 21 درجه سانتیگراد باشد رشد جنین آغاز شده و به علت نامناسب بودن شرایط رشد پس از مدتی متوقف می گردد و جنین از بین می رود.

3-لازم است بین دیوارها و ردیف های تخم مرغ حدود  40 تا 50 سانتی متر فضای خالی وجود داشته باشد و فاصله سطح تخم مرغ های انبار شده با سقف انبار بایستی حداقل 5/1 متر باشد.

4- با توجه به سطح بالای رطوبت در انبار ، برای جلوگیری از رشد کپک و قارچ باید هر دو هفته یکبار از محیط انبار، نمونه برداری صورت گرفته و آزمایشات میکروبی انجام شود.

 

دانلود کاتالوگ

اطلاعات تماس

از روش های زیر میتوانید با ما در ارتباط باشید:

  • آدرس: اصفهان، خیابان جی، ابتدای خیابان تالار، ساختمان سپاهان‌دانه

  • سامانه ندای مشاور: 35080-031

  • آدرس پست الکترونیک: info@sepahandaneh.com


تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت  سپاهان دانه پارسیان می باشد.