مقاله گروه دانش بنیان سپاهان دانه در همایش بین المللی دام، طیور و آبزیان ایران ارایه شد
در نهمین همایش بینالمللی و نمایشگاه جانبی خوراک دام، طیور و آبزیان Iran FeedExpo 2025، مقاله تخصصی گروه تولیدی دانشبنیان سپاهان دانه ارائه شد.
به گزارش واحد روابط عمومی گروه تولیدی دانش بنیان سپاهان دانه، در این نشست که با سخنرانی دکتر امیرعلی صادقی، استاد دانشگاه کردستان و دکتر عباس صانعی، معاون تحقیق و توسعه گروه دانش بنیان سپاهان دانه برگزار گردید، راهبردهای علمی در کاهش هزینههای جیره و بهینهسازی عملکرد تولیدی در مرغ گوشتی بررسی شد.
در این ارائه، دکتر صادقی با نگاهی جامع به چالشهای تغذیهای و اقتصادی در صنعت طیور، مباحث خود را در سه بخش ۱- بیان مسئله و بررسی هزینههای تغذیهای، ۲- راهکارهای کاهش هزینه و افزایش بهرهوری جیرههای غذایی و ۳- روشهای علمی بهبود کارآیی عملکرد در گلههای پرورشی ارایه داد.
وی با اشاره به سه ماده مغذی پُرهزینه در جیره شامل انرژی، پروتئین و فسفر؛ به ارزیابی اقتصادی اقلام خوراکی و افزودنیها، مدیریت مصرف انرژی در پرنده، جیرههای کم پروتئین و عوامل مؤثر بر استفاده بهینه از آنزیم فیتاز پرداخت.
همچنین، استفاده از مواد خوراکی جایگزین در جیره طیور و ملاحظات تغذیهای و تکنولوژیکی آن از دیگر محورهای سخنرانی وی بود. دکتر صادقی ۸ ویژگی کلیدی دستگاه گوارش سالم در طیور و نقش عملآوری خوراک در افزایش راندمان تغذیه را نیز تشریح کرد.
از سوی دیگر، دکتر عباس صانعی در سخنرانی خود با موضوع “تولید اقتصادی با حفظ کیفیت در مرغ گوشتی”، چالشهای اقتصادی در پرورش طیور را مطرح کرد و به آمار ۵.۶ میلیارد دلار زیان صنعت طیور در سال ۲۰۱۸ اشاره داشت. وی با تمرکز بر بهینهسازی تولید در صنعت دامپروری، بر لزوم اصلاح نژاد، بهبود بازده اقتصادی مواد اولیه، استانداردسازی شرایط پرورشی و مدیریت تغذیه تأکید کرد.
همچنین، محدودیتهای تأمین کنجاله سویا در بازار ایران و نوسانات کیفیت آن، از دیگر مواردی بود که دکتر صانعی مطرح کرد. وی راهکارهایی نظیر عملآوری کنجاله سویا و جایگزینی بخشی از آن با ترکیباتی از اسیدهای آمینه را بررسی کرد که میتواند تأثیر بسزایی در کاهش وابستگی به این ماده و افزایش بهرهوری جیره داشته باشد.
گفتنی است؛ استقبال متخصصان، پرورشدهندگان و فعالان صنعت طیور در این جلسه فرصتی را برای طرح پرسشها و ارائه راهکارهای عملی در راستای بهینهسازی اقتصادی و فنی جیرههای غذایی فراهم کرد. سپاهان دانه با رویکردی مبتنی بر تحقیق و توسعه، همچنان به دنبال ارائه راهکارهای نوآورانه برای ارتقای صنعت دام و طیور کشور است.