- بهبود متابولیسم انرژی و کاهش وقوع اختلالات متابولیک
- تقویت سیستم ایمنی و تضمین سلامت در گاوهای دوره انتقال
- افزایش تولید شیر و بهبود عملکرد تولیدمثلی
- کاهش عفونتهای رحمی پس از زایش
- بهبود راندمان خوراک مصرفی
- دارای ویتامین A پوششدار(محافظت در برابر عوامل مخرب)
- بهترین یکنواختی در میکس
- تولید شده با مواد اولیه با کیفیت (منابع اروپایی)
- دارای استاندارد ملی مکمل دامی به شماره غ33948592
توضیحات
افزایش پتانسیل ژنتیکی دامها و تغییر سیستمهای تغذیه در سالهای اخیر از یک طرف و تغییرپذیری و تنوع مواد مغذی موجود در مواد خوراکی (خصوصاً مواد علوفهای) از طرف دیگر نقش مکملوهای مواد مغذی بهخصوص ویتامینها و مواد معدنی را در حمایت سلامت و تولید بیشتر، بیش از پیش برجسته کرده است. استفاده از جیرههای رایج و حاوی مواد متراکم زیاد به تنهایی نمیتواند پاسخگوی احتیاجات تمامی مواد مغذی (به ویژه ریزمغذیها) با سطح تولید کنونی باشد. از طرفی نیز این وضعیت در گاوهای انتقالی (21 روز قبل و 21 روز بعد از زایش) به مراتب بحرانیتر است. طبق اطلاعات منتشر شده از سازمان خوار و بار جهانی (FAO) بهرهوری پایین دامها در بیش از 40 درصد موارد به عدم تأمین و توازن مواد معدنی و ویتامینی مربوط میشود. از بین ویتامینها لازم است A، D و E به صورت مکمل غذایی در اختیار نشخوارکنندگان قرار گیرد. سایر ویتامینها نظیر ویتامین K و همچنین ویتامینهای گروه B نیز به دلیل وضعیت خاص آناتومیکی دستگاه گوارش امکان ساخته شدن آنها در شکمبه وجود دارد بعلاوه ویتامین C در بافتهای بدن نشخوارکننده تولید میشوند. با این حال در دامهای پر تولید به منظور حفظ عملکرد حیوان لازم است چنین مواد مغذی به صورت مکمل به جیره غذایی افزوده شود. ویتامین A به عنوان حساسترین ویتامین محلول در چربی به اکسیداسیون ممکن است در برابر فرآیند تخمیر شکمبهای تا حد زیادی تخریب شود لذا لازم است این ویتامین به صورت محافظت شده در مکملها گنجانده شود.
گروه بینالمللی سپاهان دانه پارسیان با دارا بودن بزرگترین مجموعه کارخانجات تولید مکمل های دامی و بهره مندی از تکنولوژیهای پیشرفته توزین و میکس، تیم های تحقیق و توسعه متخصص و آزمایشگاه های مجهز و پیشرفته، تولیدکننده انواع مکملهای غذایی برای گروه های مختلف دامی با برند گلدن ساپ میباشد.
نیاز به مکملهای غذایی
شکل 1- تغذیه بهینه ویتامین ها برای دام های مختلف تحت شرایط تولید تجاری
نقش انواع ویتامین و مواد معدنی در دام ها
فرآیند تولید مکمل های گلدن ساپ
فرمولاسیون
فرمولاسیون مکملها مطابق با احتیاجات دام (بسته به نوع و وضعیت فیزیولوژیک دام، شرایط آب و هوایی منطقه پرورشی، میزان تولید و سیستمهای پرورشی) توسط متخصصین تغذیه دام و در قالب تیم تحقیق و توسعه بر اساس اطلاعات روز دنیا انجام میگیرد.
انتخاب مواد اولیه
در ساخت مکملها از باکیفیت ترین مواد اولیه با بالاترین زیست فراهمی وکمترین ناخالصیها (خصوصاً عناصر سنگین) استفاده می-گردد. استفاده از برندهای معتبر در تهیه مواد اولیه و انتخاب کریرهای مناسب (از نظر اندازه ذرات و ناخالصیها) از مهمترین الزامات در تولید مکملهای دامی می باشد.
کنترل کیفی
گروه بینالمللی سپاهان دانه پارسیان با بهرهمندی از آزمایشگاههای تخصصی و پیشرفته امکان کنترل کیفی مواد اولیه و محصولات را پیش از عرضه به بازار فراهم می سازد. این مجموعه آزمایشگاهی با دارا بودن نیروهای متخصص و دستگاه های پیشرفته و همچنین تکیه بر استانداردهای سيستم مديريت كيفيت و ISO/IEC 17025 قادر است کلیه مواد اولیه را پیش از استفاده در محصولات مورد تجزیه شیمیایی قرار دهد تا در صورت مطابقت با الزامات سازمان های غذا و دارو، استاندارد و دامپزشکی در محصولات مورد استفاده قرار گیرند.
مقادیر و غلظت ویتامینها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ( HPLC۱) انجام میشود که اساس آن جداسازی با استفاده از سرعت متفاوت حرکت مولکولها در محیط یکسان و با فشار ثابت است.
به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین موجود در مواد اولیه معدنی، کریر ها و مکمل ها از دستگاه جذب اتمی۲ استفاده می شود. استفاده از این روش در اندازه گیری عناصر امروزه یک روش پذیرفته شده در سراسر دنیا می باشد که نتایج آن از دقت و صحت بالایی برخوردار است. این روش علاوه بر قابلیت اندازه گیری غلظت عناصر سنگین می تواند غلظت سایر عناصر معمول نظیر کلسیم، سدیم، منیزیم، مس، آهن، روی، کروم، کبالت، سدیم و منگنز و غیره را تعیین کند.
[1] High-Performance Liquid Chromatography
[2]Atomic Absorption Spectroscopy
کنترل کیفی با استفاده از دستگاه جذب اتمی
کنترل کیفی با استفاده از دستگاه HPLC
ذخیره مواد اولیه
به منظور جلوگیری از افت مواد مغذی موجود در مواد اولیه، ذخیرهسازی و نگهداری آنها پس از تأیید واحد کنترل کیفیت بر اساس آخرین الزامات عملیات صحیح تولید (GMP) و در شرایط کاملاً کنترل شده صورت میگیرد.
فرآیند تولید
وزنکشی اقلام خوراکی توسط سیستم کاملاً اتوماتیک میکرودوزینگ صورت میگیرد. ترکیب مواد پس از میکس اولیه توسط میکرومیکسرهای مجهز و یکنواختی بهینه به حجم رسانیده میشود. در نهایت مکمل مورد نظر با توزین دقیق به صورت کاملاً استاندارد بسته بندی میشوند.
آزمون نهایی
مکملهای تولید شده بعد از آزمایشات کنترل کیفی نهایی و دارا بودن الزامات محصول مطابق طرح کیفیت مجوز عرضه به مصرفکننده را اخذ میکنند.